logo Felcon

Uien

Bewerking uien

Felcon is al 30 jaar specialist in het leveren van Food Processing Solutions.

Of u uw gesneden uien nu wilt centrifugeren, vacuüm frituren, ont-oliën, of anderszins bewerken, Felcon heeft diverse oplossingen voor de bewerking van uien.

Staat het proces er niet bij? Aarzel dan niet om even contact met ons op te nemen, wellicht hebben wij voor uw specifieke proces toch een oplossing!

 

Al onze machines & bewerkingslijnen voldoen aan de hoge eisen op het gebied van hygiëne en veiligheid, zijn eenvoudig te reinigen, onderhoudsarm en ergonomisch.

 

 

Bewerking uien
 | Technische informatie
Centrifugeren
Wilt u het overtollige vocht uit uw gesneden uien op een gemakkelijke en hygiënische manier verwijderen, dan zijn de centrifugelijnen van Felcon de uitgelezen oplossing om uw uien te drogen voor deze verder verwerkt worden.
Vacuüm-
frituren
Indien u uien wilt frituren, heeft Felcon de unieke vacuüm frituurtechniek ontwikkeld. Doordat het frituren op slechts maximaal 140 graden gedaan wordt, is er een aanzienlijke afname van acrylamide vorming, wat uw uitjes dus gezonder maakt. Bovendien wordt het frituren gecombineerd met vacuüm centrifugeren, waardoor ook het vetpercentage in uw gebakken uitjes significant lager ligt in vergelijking tot regulier gefrituurde uitjes. Een krokante bite en een mooie natuurlijke kleur en smaak zijn het resultaat.
Ont-oliën
Heeft u uw uitjes gefrituurd, maar wilt u de overtollige olie zo veel mogelijk verwijderen voor verpakken of verdere verwerking? Wij hebben een speciale centrifuge ontwikkeld, die de overtollige olie middels centrifugeren verwijdert van het product. De verwijderde olie wordt opgevangen en kan worden hergebruikt.
Graag ontvang 
ik meer 
informatie over 
dit product
neem contact op
menu