logo Felcon

Groenten

Bewerking groenten

Felcon is al 30 jaar specialist in het leveren van Food Processing Solutions.

Of het nu gaat om het wassen en centrifugeren van wortels, groentemixen of andere hardere groenten, Felcon heeft voor nagenoeg alle groenten wel een oplossing in het verwerkingsproces.

Staat het proces er niet bij? Aarzel dan niet om even contact met ons op te nemen, wellicht hebben wij voor uw specifieke proces toch een oplossing!

 

Al onze machines & bewerkingslijnen voldoen aan de hoge eisen op het gebied van hygiëne en veiligheid, zijn eenvoudig te reinigen, onderhoudsarm en ergonomisch.

Bewerking groenten
 | Technische informatie
Centrifugeren/
ontwateren
Wilt u het overtollige vocht uit uw (gesneden) groenten op een gemakkelijke en hygiënische manier verwijderen, dan zijn de centrifugelijnen van Felcon de uitgelezen oplossing om uw product te drogen voor deze verder verwerkt worden.
Ont-oliën
Heeft u uw groenten gefrituurd, maar wilt u het overtollige vet zo veel mogelijk verwijderen voor verdere verwerking? Wij hebben een speciale centrifuge ontwikkeld, die het overtollige vet middels centrifugeren verwijdert van het product. Het verwijderde vet wordt opgevangen en kan worden hergebruikt.
Trimmen
Speciaal voor de verwerking van pastinaken hebben wij een pastinaken trimlijn ontwikkeld. Deze volautomatische lijn snijdt in 1 proces zowel het loof als de staart van de pastinaak af.
Vacuüm-
frituren
Indien u groenten wilt frituren, heeft Felcon de unieke vacuüm frituurtechniek ontwikkeld. Doordat het frituren op slechts maximaal 140 graden gedaan wordt, is er een aanzienlijke afname van acrylamide vorming, wat uw product dus gezonder maakt. Bovendien wordt het frituren gecombineerd met vacuüm centrifugeren, waardoor ook het vetpercentage in uw gefrituurde groenten significant lager ligt in vergelijking tot regulier gefrituurde producten.
Wassen
Felcon biedt verschillende wassers aan, waarin u uw product kunt ontdoen van aarde, zand, vuil en/of beestjes. Afhankelijk van de gewenste capaciteit en de gewenste manier van wassen doen wij u graag een voorstel.
Wegen
In onze weeg-vulmachine kunnen de gewassen en gecentrifugeerde producten per soort (of gemixed) worden gestort en op basis van het door u ingestelde programma worden afgewogen. Op die manier kunnen bulk leveringen worden samengesteld, of kunt u per product de samenstelling van door u gewenste mix exact afwegen voor een en ander gemengd wordt. De weegbanden kunnen ook in speciale omstandigheden worden gebruikt, bijvoorbeeld in een zeer koude of warme omgeving.
Graag ontvang 
ik meer 
informatie over 
dit product
neem contact op
menu